Tjoep Tjoep

Als u een ervaren Joomla! 1.5 gebruiker bent, dan zal 1.6 vertrouwd overkomen. Er zijn nieuwe templates en verbeterde gebruikersinterfaces maar de meeste functionaliteit is hetzelfde gebleven. De grootste wijzigingen zijn verbeterde toegangscontrole (ACL) en geneste categorieën.

In het nieuwe gebruikersbeheer kunt u beheren wie toegang heeft tot welke inhoud op uw website. U kunt de gebruikersgroepen precies zo laten als ze waren in Joomla 1.5 of het zo gecompliceerd als u maar wilt maken. U kunt meer leren over hoe toegangscontrole werkt op de Joomla! Documentation site

In Joomla 1.5 en 1.0 was de inhoud georganiseerd in secties en categorieën. In 1.6 zijn de secties verdwenen en kunt u categorieën binnen categorieën maken, tot elk gewenst niveau. De voorbeelddata bevat een aantal voorbeelden van het gebruik van geneste categorieën.

Alle weergaven zijn opnieuw ontworpen om toegankelijkheid en flexibiliteit te verbeteren. Als u liever de 1.5 weergaven wilt behouden kunt u die vinden in de html-map van de template MilkyWay. Kopieer eenvoudig de weergaven die u wilt naar de html-map van uw template.

Updaten van uw website en extensies wanneer dat nodig is, is eenvoudiger dan ooit dankzij de verbeteringen in de installeerder.

Lees het artikel om meer te weten over hoe u een Joomla! 1.5 website omzet naar een Joomla! 1.6 installatie.